tisdag 23 mars 2010

Första meningen.

... och här leker jag kurragömma med mamma:

lördag 20 mars 2010

Resedagbok

Ska försöka sammanfatta vår underbara resa!

Torsdagen den 24feb tog vi förväntansfulla och lite skraja taxi ut till Arlanda. Ines visade sig ha börjat känna av åksjuka så fleecejackor och barnstol spyddes ner i brist på påsar. Tack för att det inte var maginfluensa iallfall.
Flygresan gick fantastiskt bra och Ines sov hela vägen. Väl framme i Krabi tog vi en Taxi direkt ut till Koh Lanta. I flera dagar hade vi sagt att -snart skall vi bada och hon och hade längtat så mycket att hon sprang till polen och hoppade i när vi anlände till vår första bungalow på Nobel house på Klong Dau stranden. 32 grader varmt och underbart att vara framme!

3 dagar senare fortsatte vi söderut på Koh lanta till Clean Beach som ligger vid Klong Nin stranden. Lite färre turister och lite mer genuina restauranger. Här var vi så gott som själva. Under hela resan så vistades vi nästan uteslutande i bungalown mellan 12-3 eftersom det var alldeles för hett för Ines. Att vara i ett land där temperaturen dag som natt är över 30 grader är helt fantastiskt.

Efter 3 nätter tog vi en speedboat till Thanya på Koh Ngai som var ett riktigt paradis. Knallturkost vatten och finkornig vit sand. Maten var dock ingen höjdare här men Ines levde som vanligt på russin, cashewnötter, pommes och friterad calamari! Här fanns ingen trafik utan endast bungalows och restauranger. Tala om avkopplande. Desstom friades det på stranden;) Väldigt romantiskt.

Härifrån återvände vi till Koh Lanta och bodde på 2 st ytterligare ställen, Lanta sea house och slutligen på Southern Lanta. Vi uppskattade alla att få lite variation i mat, bad och människor och Ines gjorde sig snabbt hemmastadd på de olika ställena.

Resan hem gick precis lika bra förutom att vi, vid ankomst på Krabi flygplats, märkte att vi glömt en ryggsäck och våra nyuppsydda kavajer på hotellet. Scheisse. De skickas nu med båt;)
Ines sov hela vägen hem och så fort vi landade tittade hon ut - snöe!
Jajjemän, inga krokusar här inte - men våren är på väg och vi är hemma med massor av ny energi! Vi kommer att återvända till Thailand!

onsdag 17 mars 2010

Thailand 2010

Vi hade det underbart i Thailand! Bad hela dagarna och skönt att slippa overallen. Alla var friska ...kanske kommer lite mer text senare ;-) gäsp

Frukost på Nobel house, 1a dagen.

Paradiset på Koh Ngai
Tala om turkost vatten.

Och utsikten...


Overallen byttes ut mot solskyddsdräkten, ung lika mycket bråk att få på den;)


Denna härliga sand!

Kong Nin stranden och ännu en middag.

Visst ser det avkopplande ut?